PYROXIL: Η εξέλιξη στα καυσόξυλα
Αρχική > Εταιρεία> Η Εταιρεία

Η Εταιρεία

Ιδρύσαμε την Pyroxil το 2013. 
 
Η  Pyroxil  επεξεργάζεται και εμπορεύεται επιλεγμένη δασική ξυλεία οξιάς στο σύγχρονο εργοστάσιό της που βρίσκεται στον Λευκώνα Σερρών και καλύπτει έκταση 13.000 τμ. Η επεξεργασία της ξυλείας συνίσταται στην πλήρη αξιοποίηση των δενδροκορμών οξιάς που παραλαμβάνονται.
 
Είμαστε η μοναδική Ελληνική εταιρεία –και από τις ελάχιστες στην Ευρώπη- επεξεργασίας καυσόξυλων με οικολογική φιλοσοφία. Διαθέτουμε μοναδικές για τη χώρα μας σύγχρονες και εξειδικευμένες εγκαταστάσεις πλήρους αξιοποίησης της ξυλείας που προορίζεται για καύση.
 
Η ξυλεία μας είναι αμιγώς ελληνική. Η Pyroxil χρησιμοποιεί  πρωτότυπες μεθόδους επεξεργασίας της ξυλείας της, η οποία διαρκεί δύο μήνες σε ειδικές εγκαταστάσεις, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η αποξήρανσή της στους 80 με 100 ⁰ C.  Στη συνέχεια, τα καυσόξυλα οξιάς/δρυ έχουν πλούσια καύση με καθαρή φλόγα μεγάλης διάρκειας και ιδιαίτερα υψηλής θερμιδικής απόδοσης .
 
 
Η αποξήρανση των καυσόξυλων Pyroxil , εξασφαλίζουν κατά την καύση τους,  υγιεινή και καθαρή ατμόσφαιρα στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού,  προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον από την εκπομπή σωματιδίων και αιθαλομίχλης.
 

Με μηδενικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, η Pyroxil προσεγγίζει επιστημονικά, οικονομικά και με οικολογική ευαισθησία τη θέρμανση του σπιτιού σας, φέρνοντας την ‘εξέλιξη στα καυσόξυλα’ ! 

 

 

Ισολογισμός 2013.pdf

Ισολογισμός 2014(1).pdf

Ισολογισμός 2015

Ισολογισμός 2016

Ισολογισμός 2017

Ισολογισμός 2018

Ισολογισμός 2019

Ισολογισμός 2020