PYROXIL: Η εξέλιξη στα καυσόξυλα
Αρχική > Επιστημονική Τεκμηρίωση

Επιστημονική Τεκμηρίωση

 

Τα καυσόξυλα, ανεξαρτήτου είδους, τα οποία περιέχουν μεγάλο ποσοστό υγρασίας, μετατρέπουν το σπίτι μας σε πραγματικό θάλαμο αερίων λόγω των μικροοργανισμών κ των μικροσωματιδίων που εκπέμπουν , δημιουργώντας σοβαρά αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα
 
Στην Pyroxil εστιάζουμε στην ξήρανση των καυσόξυλων , επιτυγχάνοντας έτσι την μέγιστη θερμαντική αξία τους, εξασφαλίζοντας καθαρή ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι και στο περιβάλλον.
 
Από τα πρώτα στάδια προετοιμασίας της εταιρείας έως την τελική μορφή της ως νομικό πρόσωπο Pyroxil, απευθυνθήκαμε σε επιστήμονες ειδικούς για την ποιότητα του ξύλου, ανατρέξαμε σε επιστημονικά άρθρα –μερικά από τα οποία στη συγκεκριμένη ενότητα σας παραθέτουμε, προκειμένου να εκπληρώσουμε τα υψηλά standards, που πρώτοι εμείς είχαμε θέσει από την αρχή, για να καταλήξουμε στο προϊόν που σας διαθέτουμε.
 
 
 
Τι προτείνουν οι επιστήμονες
  • Για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η αυξημένη ρύπανση τόσο του ατμοσφαιρικού όσο και του αέρα εσωτερικών χώρων προτείνονται, μεταξύ άλλων, αποξήρανση της χρησιμοποιούμενης ξυλείας και άλλων τύπων βιομάζας, επιδότηση της συντήρησης τζακιών και καυστήρων βιομάζας, έλεγχος ποιότητας και πιστοποίηση των μπρικετών και των πέλετς βιομάζας ώστε να αναπτυχθεί η αγορά της βιομάζας για ενέργεια ορθολογικά, χωρίς να αυξάνεται η παράνομη υλοτομία.

 

  • Το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας καλά κρατεί. Όλοι έχουμε παρατηρήσει με τσεκούρια, πριόνια και κάθε άλλου είδους κοπτικά μέσα, παραβάτες να καταστρέφουν ό,τι πράσινο έχει απομείνει στην χώρα μας με τις αρμόδιες της περιφέρειας να απαντούν οτι οι δασοφύλακες δεν επαρκούν. Όλα τα είδη ξύλων έχουν την ίδια περίπου θερμογόνο δύναμη εφ όσον είναι ξερά, εάν όμως είναι χλωρά ειναι περισσότερο τοξικά και συνολικά με μικρότερη θερμογόνο δύναμη.